برای از بین رفتن بوی سیر و پیاز دهان چه کنیم؟
به گزارش وبلاگ کشتی گیران، سیر و پیاز دو خوراکی پر خاصیتی هستند که در غذاهای ایرانی کاربرد بسیاری دارند. اگر نمی خواهید خوردن آنها را ترک کنید (که نباید هم بکنید) و بعلاوه نمی خواهید در محل کار آبرویتان برود، بهتر است به فکر چاره ای باشید.
چرا سیر و پیاز تا این حد بر روی بوی نفس و دهان تاثیر می گذارند؟
برای همه پیش می آید که روزهایی دهان شان بو بدهد. این مشکل ممکن است به خاطر غذایی که می خوریم و یا مسائل دهان و دندان پیش آید. دو عدد از بدترین مواد غذایی که موجب بد بو شدن دهان می شوند، سیر و پیاز هستند. به خصوص اگر به صورت خام مصرف شوند.
سیر و پیاز از خانواده آلیوم (خانواده سیر) هستند. ترکیب این دو خوراکی تقریبا یکی است، و تعداد زیادی از ترکیبات سولفوری مشابه به هم را در ساختارشان دارند. همین ترکیبات سولفوری هستند که به غذاها طعم خاصی می دهند. در صورتی که این دو محصول را خرد و یا له کنید، این ترکیبات سولفوری گازی از خود آزاد می نمایند. این گازها با باکتری های آزاد نماینده گاز ترکیب می شوند و موجب بو دادن دهان می شوند.
حتی تا چند ساعت بعد از خوردن سیر و پیاز هم دهان شما بو خواهد داد. در هنگام هضم نیز فراورده های جانبی این دو خوراکی به درون دستگاه گردش خون جذب می گردد و به درون ریه می رود و این باعث بوی بد نفس می گردد و بوی دهان را بیشتر می نماید.
اما این بوی بد دهان نباید شما را از خوردن این دو ماده غذایی بسیار مفید منع کند. خواص درمانی و سلامتی سیر و پیاز به حدی زیاد است که ارزشش را دارد به خاطر آنها مقداری بوی بد دهان را هم تحمل کنید. به علاوه با چند روشی که امروز به شما یاد می دهیم می توانید بوی سیر و پیاز را از دهان تان از بین ببرید.
1- از مواد غذایی تازه مانند سیب، اسفناج و یا نعنا بهره ببرید
اگر یک وعده غذایی پر از سیر خورده اید و حالا دهان تان حسابی بوی سیر می دهد، به عنوان دسر یک سیب تازه را گاز بزنید و یا چند برگ نعنا بجوید. بر اساس یک تحقیق ترکیبات شیمیایی موجود در مواد پخته یا خامی مانند سیب، کاهو و نعنا می تواند بوی سیر را بین ببرد.
می توانید یک فنجان چای سبز هم دم کنید. برگ های چای سبز را در فنجانی آب داغ بریزید و اجازه دهید چند دقیقه دم بکشد. سپس چای را بنوشید. این چای می تواند بوی سیر و یا پیاز را از دهان تان بشوید.
آب لیمو ترش هم می تواند به رفع شدن بوی دهان یاری کند.
2- بعد از خوردن سیر یا پیاز نخ دندان بکشید و مسواک بزنید
بیشتر باکتری هایی که باعث به وجود آمدن بوی بد دهان می شوند در زیر خط لثه ها و پلاکت های ساخته شده روی دندان زندگی می نمایند. پس مسواک زدن و نخ دندان کشیدن بعد از خوردن سیر و پیاز می تواند به کاهش جمعیت این باکتری ها یاری کند و به علاوه تکه های به جای مانده سیر و پیاز در دهان را از آن خارج کند. مسواک های برقی این امکان را می دهند که زیر خط لثه را هم تمیز کنید و از فراوری پلاکت جلوگیری می نمایند. این مورد به خوشبو ماندن نفس برای مدتی طولانی یاری می نماید. اگر به آرامی سقف دهان و زبان تان را هم مسواک بزنید، بوی دهان تان بهتر خواهد شد. پس تا جایی که می توانید مسواک را به نقاط عقبی زبان و سقف دهان تان برسانید. بهتر است همواره یک نخ دندان درون کیف پول خود به همراه داشته باشید.
3- دهان شویه های حاوی کلر دی اکسید بهره ببرید
تحقیقات نشان داده که دهان شویه های حاوی کلر دی اکسید تاثیر زیادی در از بین بردن بوی بد دهان دارند. این دهان شویه به از بین رفتن پلاکت ها، باکتری های روی زبان و تکه های غذا یاری می نماید. برترین زمان استفاده از دهان شویه بعد از نخ دندان کشیدن و مسواک زدن است. در هنگام استفاده به دستور روی بسته دهان شویه دقت کنید تا بیش از مقدار از آن مصرف نکنید.
4- از عصاره های روغنی بهره ببرید
عصاره های روغنی معمولا به دهان شویه هایی با پایه الکلی اضافه می شوند. برخی از این عصاره ها حاوی ترکیبات ضد باکتری هستند. شما حتی می توانید از طریق عصاره های روغنی و روغن های حامل (روغن نارگیل، روغن زیتون و یا روغن بادام شیرین)، دهان شویه مخصوص خودتان را بسازید. دهان شویه هایی که با بوی بد دهان مبارزه می نمایند شامل:
- نعنا فلفلی
- رزماری
- اکالیپتوس
- مر
هستند. می توانید یک قاشق چایخوری از روغن های حامل را با چند قطره عصاره های روغنی مخلوط کنید و آن را برای چند دقیقه در دهان بچرخانید تا از شر بوی بد و باکتری ها خلاص شوید.
5- از تمیز نماینده های زبان بهره ببرید
باکتری های مولد بوی بد دهان می توانند بر روی قسمت عقبی دهان هم زندگی و تکثیر نمایند، جایی که مسواک شما به آن نخواهد رسید. یک زبان سفید می تواند نشان دهنده وجود سلول های مرده، باکتری ها و تکه های غذا باشد. مسواک های مخصوص زبان و یا خراش دهنده های زبان می توانند به نواحی عقبی زبان هم برسند. این مسواک می تواند به جای مانده غذاهای بو دار را هم از زبان تان پاک کند.
6- سرکه سیب رقیق شده بخورید
سرکه سیب حاوی ماده ای به نام پکتین است که به رشد باکتری های مفید یاری می نماید. 1 تا 2 قاشق غذا خوری سرکه سیب را در لیوانی آب مخلوط کنید و قبل از خوردن سیر و پیاز آن را بنوشید. این کار می تواند به شسته شدن سریع تر سیر و پیاز از دهان یاری کند. از این نوشیدنی بعد از خوردن غذا هم می توان استفاده کرد. بعلاوه می توانید از محلول آب و سرکه سیب به عنوان دهان شویه بهره ببرید.
7- چای سبز بنوشید
نوشیدن یک فنجان چای سبز بعد از خوردن غذاهای سیر دار، تا زمانی که بتوانید مسواک بزنید، دهان تان را تازه نگه می دارد.
8- آدامس نعنایی بجویید
جویدن یک آدامس نعنایی بوی سیر را به طور موقت از دهان می برد. جویدن آدامس نعنایی می تواند رفلکس اسید معده را هم کاهش دهد که این خود به از بین رفتن بوی سیر و پیاز یاری می نماید.
منبع: فوت و فن / healthline.com