ارتباط تری گلیسیریدها با بیماری قلبی

به گزارش وبلاگ کشتی گیران، تری گلیسیرید ها، ترکیبات شیمیایی هستند که انرژی مورد احتیاج برای متابولیسم بدن را فراهم می نمایند. تری گلیسیریدها رایج ترین شکل چربی هضم شده در بدن هستند. این نوع از چربی ها، عنصر اصلی موجود در روغن های گیاهی و چربی های حیوانی می باشند.

ارتباط تری گلیسیریدها با بیماری قلبی

تری گلیسیریدها و بیماری کرونری قلب!

وقتی که شما جواب آزمایش خونتان را دریافت میکنید به اعدادی که در مقابل کلسترول توتال، کلسترول اچ دی ال HDL، کلسترول ال دی ال LDL و تری گلیسیرید نوشته شده است نگاه می کنید. اندازه بالای تری گلیسیرید و نیز اندازه بالای کلسترول از علل شناخته شده بروز بیماری کرونری قلب می باشند.

درباره تری گلیسیریدها

بیشتر چربی ها در غذاها و در بدن بصورت تری گلیسیرید می باشند. اسیدهای چرب اشباع شده، اشباع نشده، اشباع نشده پُلی ، اشباع نشده مونو ، همگی جزو تری گلیسیریدها می باشند. بنابراین وقتی که ما از چربی ها صحبت میکنیم در واقع از تری گلیسیریدها صحبت می کنیم.

میزان بالای تری گلیسیرید خون، یک عامل خطر جدی برای بیماری های قلبی می باشد. پزشکان توصیه می نمایند که اندازه تری گلیسیرید افراد باید زیر 150 میلی گرم در دسی لیتر باشد.

حتی اگر اندازه کلسترول خون شما در حد طبیعی می باشد، اگر تری گلیسیرید شما بالا است باید تغییراتی در تغذیه خود بدهید. هم کلسترول و هم تری گلیسیریدها باعث بسته شدن رگهای خونی می شوند.

تحقیقات نو انجمن قلب

بر اساس گفته انجمن قلب، شواهدی وجود دارد که بالا بودن تری گلیسیریدهای خون در اعضاء یک خانواده می تواند این پیش بینی را بوجود آورد که احتمال دچار شدن به سکته قلبی در این خانواده زیاد می باشد.

تحقیقات نو بعلاوه نشان داده است که بالا بودن اندازه تری گلیسیرید خون می تواند احتمال سکته مغزی را نیز افزایش دهد.

در تحقیقی که بر روی یازده هزار نفر صورت گرفته است، دیده شده که افرادی که دارای تری گلیسیرید خون بالای 200 میلی گرم در دسی لیتر هستند 30 درصد بیشتر از سایر افراد احتمال بروز سکته مغزی در طی 6 تا 8 سال آینده را دارند.

افرادی که اندازه کلسترول خوب HDL آنها بیشتر از 40 میلی گرم در دسی لیتر می باشد احتمال سکته مغزی در آنها کم می باشد. تری گلیسیریدها نوعی از چربی ها هستند که بدن ما آنها را از قند و سایر کربوهیدراتهایی که می خوریم، می سازد.

بنابراین وقتی که شما زیاد غذا می خورید، حتی اگر بجای چربی از مواد غذایی کربوهیدرات مثل قند و یا مقادیر زیاد نان بخورید و بدنتان دارای کالری بیش از حدی باشد، این کالری اضافی در بدنتان به تری گلیسیریدها یا همان چربی ها تبدیل می شود.

برای اینکه بدن شما تری گلیسیرید یا چربی بسازد احتیاج به آنزیمها و یک منبع حاوی کربن، هیدروژن و اکسیژن دارد. این سه عنصر، اساس تمام مواد غذایی هستند که ما می خوریم.

قند که از کربن، هیدروژن و اکسیژن تشکیل شده است می تواند در بدن به چربی تبدیل شود. در واقع برخی از آنزیمها از قند اضافی خون برای ساختن چربی استفاده می نمایند.

بالا بودن تری گلیسیرید خون در ارتباط مستقیمی با مسائلی در سلامت مثل سندروم متابولیک، دیابت (مرض قند)، فشار خون بالا، چاقی، بیماری مزمن کلیه و بیماریهای عروقی می باشد.

اگر تری گلیسیرید خون شما بالا باشد احتمال زیادی دارد که کلسترول توتال شما هم بالا باشد و دارای کلسترول بد LDL بالا و کلسترول خوب HDL پایین باشید.

افراد مبتلاء به مسائل قلبی یا دیابت (مرض قند) یا افرادی که اضافه وزن داشته و چاق هستند معمولا دارای تری گلیسیرید بالایی هم هستند.

بالا بودن تری گلیسیرید خون در خانمها (بخصوص خانمهای میانسال بیشتر از آقایان، یک شاخص پیش بینی نماینده برای بروز بیماریهای قلبی می باشد.

چه چیزهایی باعث بالا رفتن تری گلیسیرید خون می شوند؟

موارد زیر می توانند باعث بالا رفتن اندازه تری گلیسیرید خون شوند :

غذای پرچرب.

غذای پرکالری.

استرس.

بیماری.

مصرف داروها.

هورمونها.

دوره قاعدگی خانمها.

مواقع مختلف روز.

تمرین ورزشی که اخیرا صورت گرفته.

اگر در حین یا بعد از یکی از موارد فوق از شما آزمایش خون گرفته شود (مثلا بعد از خوردن یک غذای چرب) اندازه تری گلیسیرید شما ممکن است در این آزمایش خیلی زیاد نشان داده شود.

وقتی که شما یک غذای پرچرب و یا پرکالری را می خورید به مدت چند ساعت پس از آن، تری گلیسیرید در جریان خون شما حرکت می نماید.

اگر در رگها و شریانهایتان قبلا پلاک ایجاد شده باشد، این تری گلیسیریدها می توانند به راحتی به دیواره رگها چسبیده و خطر بسته شدن رگ و یا ایجاد لخته را در این چند ساعت افزایش دهند.

پایین آوردن تری گلیسیرید

برای پایین آوردن تری گلیسیرید خون می توانید اقدامات زیر را انجام دهید.

اضافه وزن خود را کاهش دهید (حتی کم کردن 2 تا 5 کیلوگرم نیز می تواند مؤثر باشد).

تمرینات ورزشی منظم انجام دهید.

از مصرف چربیها و چیزهای شیرین کم نموده و بیشتر فیبر مصرف نمایید.

اگر دچار دیابت (مرض قند) هستید قند خونتان را تحت کنترل داشته باشید.

هفته ای یک یا دو بار از ماهی هایی که سرشار از امگا 3 هستند (مثل ساردین) استفاده نمایید.

سخن پایانی
داشتن یک رژیم غذایی حاوی فیبر زیاد به کم کردن تری گلیسیرید و کلسترول بد LDL یاری خواهد نمود. آرد سفید و نان سفید دارای مقادیر خیلی کم فیبر هستند و به شما یاریی نخواهد نمود.

گرچه گندم سبوس دار حاوی فیبر می باشد اما وقتی آن را تبدیل به آرد سفید می نمایند فیبر آن از دست می رود. با خوردن مقادیر زیاد غذاهای حاوی فیبر مثل لوبیا، جو، سبزیجات و میوه ها به حفظ سلامت خود یاری نمایید.

در رژیم غذایی دو نوع مختلف فیبر وجود دارد یعنی: فیبر محلول و فیبر نامحلول.

فیبر محلول نوعی از فیبر میباشد که باعث کاهش کلسترول خون و نیز تأخیر در جذب قند غذاها می شود. این نوع فیبر را می توان در سبزیجات و میوه ها به میزان فراوان پیدا نمود. سیب، پرتقال و هویج دارای مقادیر زیاد فیبر محلول هستند.

فیبر نامحلول که برای حفظ عملکرد روده ها و دفع مرتب مدفوع و جلوگیری از یبوست مفید می باشد در آب حل نمی شود اما آب را به خودش جذب نموده و سرعت دفع مواد زاید بدن را افزایش می دهد.

این نوع فیبر با جلوگیری از بروز یبوست از بواسیر نیز پیشگیری می نماید. فیبر نامحلول را می توان در سبوس یا پوسته گندم و بیشتر غلات پیدا نمود. بعلاوه در پوست میوه ها و سبزیجات، نخود سبز و دانه یا مغز هسته میوه ها می توان فیبر نامحلول را یافت.

شما به هر دو نوع این فیبرها احتیاج دارید و برخی از غذاها حاوی هر دوی این فیبرها هستند. با اینحال، این فیبرِ نوعِ محلول می باشد که باعث کاهش کلسترول می شود.

منبع: سایت راستینه

منبع: راسخون

به "ارتباط تری گلیسیریدها با بیماری قلبی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ارتباط تری گلیسیریدها با بیماری قلبی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید