چگونگی تست سلامت باتری اپل واچ؛ هر آنچه باید بدانید
به گزارش وبلاگ کشتی گیران، به منظور تست آنالیز سلامت باتری اپل واچ چند راه حل ساده وجود دارد. در این مقاله قصد داریم روش های مختلف را برای آزمایش سلامت باتری اپل واچ ارائه کنیم.
شرکت اپل یک کانتر شرایط سلامت باتری را به هر دستگاهی که می سازد اضافه می نماید. اپل واچ هم از این قاعده مستثنی نیست. با این که ایده خوبی است تا سلامت باتری اپل واچ را هر از گاهی چک کنیم، شاید برای بسیاری از کاربرها افت ناگهانی چند درصدی مقدار باتری اپل واچ نگران نماینده باشد. بنابراین در این مقاله کوشش می کنیم به شما نحوه تست سلامت باتری اپل واچ را آموزش دهیم. بعلاوه نوع تحلیل افت و تغییرات ناگهانی مقدار درصد باتری اپل واچ را هم شرح می دهیم که چه زمانی باید باتری دستگاه را تعویض کنید. بعلاوه با ارائه چند راه چاره ساده به شما یاری می کنیم تا سلامت باتری را در یک بازه طولانی مدت حفظ کنید.
نحوه چک کردن سلامت باتری در اپل واچ
با انجام مراحل زیر شما می توانید سلامت باتری اپل واچ را به طور دقیق آنالیز کنید:
قدم 1: تاج دیجیتالی را فشرده و روی برنامه Settings ضربه بزنید.
قدم 2: روی باتری ضربه بزنید
قدم 3: روی Battery Health ضربه بزنید
قدم 4: شما با حداکثر ظرفیت باتری روبرو خواهید شد.
اما شاید بپرسید که این عدد به چه معناست و درباره شرایط باتری به چه چیزی اشاره می نماید.
درک شرایط سلامت باتری اپل واچ
زمانی که اپل واچ را از جعبه بیرون می آورید، سلامت باتری در نقطه اوج خود یعنی 100 درصد قرار گرفته است. باتری لیتیوم-یونی دستگاه به مرور زمان و پس از چرخه های متناوب درگیر شارژ و دِشارژ می گردد. آند و کاتود در واقع اجزای کلیدی یک باتری لیتیوم-یونی محسوب می شوند. در جریان فرایند شارژ و دشارژ یک باتری، یون های لیتیوم بین آند و کاتد در جریان هستند. اگر چه، به علت واکنش های محدود و نامطلوب در گذر زمان که اغلب به علت گرما ایجاد می گردد، مقدار یون های لیتیوم موجود برای راهنمایی الکتریکی کاهش پیدا می نماید. همین مسئله به تخریب باتری ممکن است ختم گردد.
بنابراین، حداکثر ظرفیت (Maximum Capacity) باتری در واقع بیانگر صحت سلامت باتری است اما نرخ تخریب باتری اپل واچ در حال حاضر روی چه مقدار است؟
با چه سرعتی سلامت باتری در اپل واچ کم می گردد؟
بر اساس استفاده معمول، وقتی شما هر روز یک مرتبه اپل واچ را شارژ کنید، می توان کاهش درصد باتری را بین 1 الی 2 درصد در ماه انتظار داشت. شرکت اپل گفته که کاهش سلامت باتری تا 20 درصد در طول 2 سال کاملا طبیعی است.
برای مثال، ما از اپل واج بیشتر از یک سال در حال استفاده هستیم و مقدار سلامتی باتری 96 درصد است. هیچ نرخ افت دقیقی برای اپل واچ تعریف نشده که مقدار افت سلامت باتری باید چه عددی باشد. تمام این موارد صرفا تخمین زده شده و معیاری نیست که به طور مستقیم با تغییرات فیزیکی در باتری شما ارتباط داشته باشد. البته، اگر درصد سلامت باتری اپل واچ بیشتر از پنج درصد یا حتی بیشتر در یک ماه افت کند، شما باید نسبت به سلامت دستگاهتان تجدید نظر نموده و در پی حل مشکل احتمالی باشید.
عمر مفید باتری اپل واچ
انتظار می رود اپل واچ شما بدون هیچ مسئله ای حداقل برای 2 الی 3 سال کار کند. وقتی درصد سلامتی باتری شما به زیر 80 درصد برسد، شما باید نسبت به تعویض یا تعمیر باتری اقدام کنید. جالب است بدانید در صورت وجود نمایندگی رسمی اپل، شما می توانید از یک مرتبه تعویض باتری رایگان بهره مند شوید؛ البته مقدار درصد سلامت باتری اپل واچ باید به زیر 80 درصد رسیده باشد.
با تمام این تفاسیر، اگر بعد از مدت زمان طولانی با علائم و نشانه های خاصی هنگام کار با اپل واچ روبرو نمی شوید، احتیاج به نگرانی از بابت باتری وجود ندارد. این مسئله که به مرور زمان با کاهش راندمان باتری روبه رو می شویم یک حقیقت علمی است اما همان طور که در بخش قبلی اشاره نموده ایم، این موضوع طبیعی دانسته می گردد. مادامی که باتری اپل واچ تا یک شبانه روز کارایی داشته باشد، احتیاجی به نگرانی وجود ندارد. با این حال، چند توصیه ای را باید هنگام کار با اپل واچ جدی بگیرید.
چند نکته برای حفظ سلامت باتری اپل واچ
در ادامه چند نکته کلیدی را شرح می دهیم که اگر با دقت انجام دهید، سلامت باتری اپل واچ به این آسانی کاهش جدی پیدا نمی نماید.
1. از لوازم جانبی شارژ اصل اپل بهره ببرید
به شدت توصیه می کنیم که از لوازم جانبی شارژ اورجینال اپل برای اپل واچ بهره ببرید. اگر شما قصد خرید لوازم جانبی غیر اصل را هم دارید، بهتر است وسایل مورد نظر شما دارای گواهی نامه MFi باشند. بر اساس این گواهی نامه، لوازم جانبی مربوطه مورد تایید شرکت اپل قرار گرفته اند و این دسته از شارژرها به طور ایمن اپل واچ شما را شارژ خواهند کرد. بعلاوه این لوازم جانبی غیر اصل از این بابت هم تایید شده اند که گرمای مازاد را فراوری نمی نمایند. گرمای بیشتر از مقدار می تواند روی سلامت باتری تاثیر مخربی داشته باشد.
2. حالت بهینه سازی شارژ باتری را فعال کنید
وقتی شما حالت بهینه سازی باتری (Optimized Battery Charging) را روی اپل واچ فعال کنید، دستگاه شما روتین شارژ روزانه شما را یاد می گیرد. در واقع دستگاه مشاهده می نماید که چه زمانی معمولا شما ساعت هوشمند را شارژ نموده و تا چه مقدار دستگاه در داخل حالت شارژ قرار می گیرد. بر اساس این فرایند یادگیری، قابلیت مذکور یاری می نماید تا باتری به همین آسانی دچار افت کیفیت نگردد.
شما با انجام مراحل زیر می توانید این حالت را فعال کنید.
قدم 1: برنامه Settings را باز کنید.
قدم 2: روی باتری ضربه بزنید.
قدم 3: روی Battery Health ضربه بزنید
قدم 4: گزینه Optimized Battery Charging را روشن کنید.
این قابلیت با هدف کاهش مدت زمان شارژ کامل اپل واچ شما کار می نماید. برای مثال اگر شما معمولا اپل واچ را آخر شب به شارژر متصل کنید، این قابلیت می تواند شارژ باتری به 100 درصد را به تعویق انداخته تا زمانی که شما از خواب بیدار می شوید. این فرایند تاخیری با هدف حفظ باتری در بهینه ترین حالت ممکن انجام می گردد؛ چرا که اتصال اپل واچ به طور دائم به شارژر موجب کاهش جدی سلامت باتری می گردد.
3. از خالی شدن کامل باتری جلوگیری کنید
به شدت توصیه می گردد از خالی شدن کامل باتری اپل واچ جلوگیری کنید؛ چرا که باتری های لیتیوم-یونی تعداد مشخصی از چرخه های شارژ را دارند و پس از عبور از آستانه، ظرفیت باتری آغاز به کم شدن می نماید.
تخلیه مکرر به صفر و شارژ مجدد می تواند این چرخه ها را سریع تر مصرف کند. به تبع، این مسئله می تواند منجر به تخریب زودرس و کاهش عمر باتری در گذر زمان گردد. از همین رو، معمولا توصیه می گردد که مقدار درصد باتری بین 20 تا 80 درصد نگه داشته گردد.
4. اپل واچ خود را آپدیت کنید
آپدیت های نرم افزاری باعث می گردد تا اپل واچ شما با الگوریتم های متنوع کار کند. این الگوریتم ها به باتری یاری می نماید تا مصرف بهینه تری داشته باشد. بعلاوه، اگر اپل متوجه هر گونه ایراد و باگ نرم افزاری گردد که دستگاه به طور ناخواسته در حال کاهش مقدار سطح باتری است، با آپدیت اپل واچ می توان این دسته از ایرادات را به آسانی رفع کرد. به منظور آپدیت اپل واچ باید اقدامات زیر را به ترتیب انجام دهید:
قدم 1: برنامه اپل واچ را روی گوشی آیفون که به دستگاه جفت شده باز کنید.
قدم 2: روی General ضربه بزنید.
قدم 3: روی Software Update ضربه بزنید.
قدم 4: اگر آپدیتی موجود نیست روی دانلود و نصب ضربه بزنید.
نکته مهم: اپل واچ شما باید حداقل 50 درصد باتری داشته باشد تا بتوان بسته آپدیت را روی محصول نصب کرد.
کاهش سطح سلامت باتری طبیعی است
در این مقاله کوشش نموده ایم هر آنچه که شما احتیاج بود درباره سلامت باتری اپل واچ بدانید را مطرح کنیم. اگر مقدار سلامت باتری اپل واچ شما در حال حاضر کمتر از 100 درصد است، جای هیچ نگرانی وجود ندارد و همان طور که بارها در این مقاله گفته ایم، کاهش مقدار سلامت باتری در دستگاه های دیجیتالی به خصوص اپل واچ کاملا طبیعی است.
با تمام این تفاسیر، سعی نموده ایم با ارائه چند راه چاره ساده اما کاربردی، به شما یاد دهیم که چطور می توان به برترین شکل ممکن از باتری اپل واچ در برابر تخریب محافظت کرد. روی هم رفته، قبل از این که مدام در طول روز به عدد مقدار درصد باتری اپل واچ زل بزنید، این نکته را با خود تکرار کنید که ذات و ماهیت اصلی باتری ها در این موضوع خلاصه شده که پس از عبور از تعداد مشخصی از چرخه های تعریف شده، این دسته از قطعات به مرور تخریب شوند. متاسفانه این ماهیت اصلی باتری های لیتیوم-یونی است و شاید در آینده دور یا نزدیک، این مسئله دیگر به یک چالش و مشکل اصلی برای کاربران تبدیل نگردد. اگر به درستی از اپل واچ بهره ببرید، این دستگاه و هر محصولی که شرکت اپل آن را می سازد بدون هیچ دغدغه ای بین هفت الی ده سال به خوبی کار می نماید.
منبع: guidingtech
منبع: دیجیکالا مگ