با چای ماچا و خواص آن آشنا شوید
به گزارش وبلاگ کشتی گیران، چای ماچا در ژاپن پرورش داده می گردد و ژاپنی ها در بیشتر مراسم خود از این چای اصیل استفاده می نمایند. چای ماچا به علت روش پرورش خاص، دارای خاصیت های زیادی است و نسبت به بسیاری از چای سبزها رنگ سبزتری دارد. این چای داری آنتی اکسیدان فراوانی است. در ادامه بیشتر با خواص این چای آشنا می شوید.
طعم و مزه چای ماچا
با توجه به شرحات ذکر شده در بالا، این چای در واقع عصاره فوق العاده غلیظ چای سبز محسوب می گردد. چای ماچا برگ گیاه چای سبز به صورت پودر شده است که تمامی خواص و ویژگی های چای سبز را دارد. پس اگر مزه چای سبز را چشیده اید باید بگوییم که چای ماچا به لحاظ مزه تقریبا هم خانواده چای سبز است. اما در خصوص عطر و طعم این چای دقیقا مثل دم کردن چای سیاه یا حتی قهوه و هر نوشیدنی دیگری، بستگی به طرز تهیه و دم کردن آن دارد که در ادامه برترین روش دم کردن چای ماچا را برایتان شرح می دهیم.روش های مختلف تهیه چای ماچاهمانگونه که گفته شد طعم این چای بسیار نزدیک به چای سبز است که برای چشیدن مزه های مختلف این چای می توان در روش تهیه آن تنوع بخشید و در مزه های مختلفی این چای را سرو کرد. به علت اینکه مزه چای سبز کمی تلخ است و بیشتر طعم گیاه می دهد شما می توانید در هر روش با اضافه کردن مقداری شکر، شیره انگور، عسل، شکر قهوه ای و یا شهدهای مختلف، کمی مزه شیرینی به این چای اضافه کنید.
روش اول: طرز تهیه ماچای سنتیدرست کردن این چای بسیار راحت است و کافی است برای درست کردن ماچای سنتی 1 الی 2 قاشق چای خوری از پودر ماچا را در فنجان بریزید و حدود 60 میلی گرم آب داغ به آن اضافه کنید و با همزن بامبو (bamboo whisk) آن را هم بزنید. (همزن بامبو یا wishk را می توانید از فروشگاه های تخصصی چای و نوشیدنی ها تهیه کنید.) می توانید بر اساس سلیقه خود پودر کمتری بهره ببرید و چای رقیق تری میل نمایید.
قدم اول
قدم دوم
قدم سوم
قدم چهارم
روش دوم: چای ماچا با شیر گرم یا چای لاته ماچاروش دیگر تهیه این چای، چای لاته ماچاست. قبل از ارائه دستور این نوشیدنی گرم، باید یادآوری کنیم که چای لاته به معنای ترکیب انواع چای با شیر گرم است. برای تهیه این چای از دستور زیر بهره بگیرید:
مواد لازم:
یک و نیم قاشق چای خوری پودر چای سبز
یک قاشق غذاخوری آب داغ نجوشیده
یک پیمانه شیر
یک قاشق چای خوری شکر یا عسل
چای را در آب گرم ریخته و اجازه دهید دو الی سه دقیقه دم بکشد، سپس شیر را در یک شیرجوش ریخته و بجوشانید، بعد چای را در شیر ریخته و عسل یا شکر را به آن اضافه کنید. در آخر از یک چای صاف کن چای را رد نموده و میل نمایید.
طعم این چای نسبت به چای سنتی ماچا بسیار ملایم تر و دلپذیرتر است و مناسب کسانی است که علاقه ای به طعم چای سبز تنها ندارند.
روش سوم: طرز تهیه شربت ماچاشاید شما هم این طور فکر کنید که از چای ماچا فقط باید چای گرم درست کرد؛ اما جالب است بدانید شربت خنک ماچا یکی از پرطرفدارترین نوشیدنی های ژاپن است. برای تهیه این نوشیدنی از دستور زیر بهره بگیرید:
حدود یک گرم پودر ماچا را در آسیاب کوبیده و به مقدار نیم پیمانه آب گرم با دمای 80 درجه به پودر اضافه نموده و با همزن مخصوص ماچا هم بزنید. سپس یک لیوان پر از یخ را آماده نموده و آرام آرام از ترکیب آب و ماچای همزده خود به یخ اضافه کنید. در آخر آب خنک و مقداری گلاب و شکر اضافه نموده با قاشق هم بزنید و نوش جان کنید.
روش چهارم: چای ماچای دارچینی چای دارچینی ماچا به علت عطر و طعم خوب دارچین خیلی بیشتر از چای ماچا مورد پسند ایرانی هاست؛ چرا که دارچین موجود در این چای، طعم گیاه ماچا را تا حد زیادی مخفی نموده و طعمی شبیه چای و دمنوش ایرانی پیدا می نماید. برای تهیه این چای هم می توانید دستور زیر را دنبال کنید.
چای ماچا را به مقدار نصف قاشق مرباخوری داخل ظرف کوچکی ریخته و با آب داغ هم بزنید و بگذارید دم بکشد. بعد داخل یک فنجان دیگر مقداری شیر گرم شده، خامه و دارچین ریخته و آهسته هم بزنید تا یکدست گردد. حالا یک فنجان از این چای دم کشیده را داخل فنجان ریخته و آرام آرام از مخلوط شیر و خامه دارچینی به چای اضافه کنید. چای شما آماده است، می توانید میل کنید.
فواید چای ماچا برای سلامتیغنی از آنتی اکسیدان، ضد باکتری و ضد سرطان
افزایش دهنده سوخت و ساز بدن
آرامش دهنده فکر و بدن
غنی از فیبر و کلروفیل
تقویت نماینده خلق و خو
حاوی ویتامین C، سلنیوم، کروم، روی و منیزیم
جلوگیری از بیماری های عفونی
موثر برای بهبود جای زخم
مفید برای سلامت پوست و مو
غنی از پلی فنل برای کاهش التهاب بخصوص در بیماری آرتریت استخوان
موثر برای کاهش وزن
افزایش سلامت قلب و بدن
مضرات جانبی چای ماچا
تهوع و اسهال به علت مصرف زیاد چای
مسمومیت به علت وجود سرب اندک در چای (گیاه ماچا مستعد جذب سرب موجود در خاکی است که در آن رشد می نماید.)
مسائل روده در کسانیکه به ماده کافئین حساسیت دارند.
مسمومیت به علت مصرف چای تقلبی یا غیر ارگانیک ماچا
مصرف چای ماچا در دوران بارداری مصرف چای ماچا در دوران بارداری بایستی با نظر و مشورت یا تجویز پزشک باشد.
فرآوری چای ماچا در مخزن های سنگیچند هفته قبل از برداشت در بهار، کشاورزان گیاه چای را با روکش بامبو، پوشش می دهند و به تدریج مقدار نور خورشیدی که به گیاهان می رسد را کاهش می دهند. این مرحله محتوای کلروفیل را افزایش می دهد و برگ ها را تیره و رنگ آن را به رنگ سبز متمایل می نماید.
پس از برداشت، برگ ها در هوا خشک می شوند. سپس، در این مرحله، برگ ها به عنوان تنچا (tencha)، به پیش ماده ماچا (matcha) تبدیل می شوند. این برگ های خشک شده را در آسیاب های سنگی در درجه هوای معینی می کوبند و زمانی که به یک بافت نرمی رسید، تبدیل به پودر چای می گردد و به این ترتیب چای ماچا حاصل می گردد. یکی از عوامل محبوبیت این چای به علت فرآوری سنتی آن است که بر خلاف دیگر چای ها که به صورت صنعتی فراوری و فرآوری می شوند و با افزودن مواد شیمیایی گیاه را خشک و پودر می نمایند، در تهیه این چای هیچ افزودنی شیمیایی و غیرطبیعی به کار نمی رود. طعم و مزه این چای کاملا طبیعی است و به راحتی در طبیعت تجزیه می گردد.
سخن آخردر این مقاله درباره چای ماچا، طرز تهیه، خواص و مضرات آن آشنا شدیم. بهتر است بدانید نوشیدن زیاد چای ماچا که طبع سردی نیز دارد، ممکن است شما را در معرض آفت کش ها و حتی آرسنیک موجود در خاک گیاه ماچا قرار دهد. بنابراین بیش از روزی یک الی دو فنجان از این چای مصرف نکنید.
منبع: سایت ستاره
منبع: راسخون