عکس ، پنیر سوئیسی در قطب جنوب مریخ !

به گزارش وبلاگ کشتی گیران، همشهری آنلاین نوشت: مدل تازه چرخه های آب مریخ، شکل پنیر سوئیسی قطب جنوب این سیاره را شرح می دهد.

عکس ، پنیر سوئیسی در قطب جنوب مریخ !

منطقه های از مریخ در اطراف قطب جنوب که از فضا دیده می شوند، ظاهری عجیب و غریب شبیه پنیر سوئیسی دارند. این تشکیلات از ذخایر بزرگ متناوب یخ دی اکسید کربن و یخ آب، شبیه به لایه های مختلف کیک به وجود آمده اند.

شکل پنیر سوئیسی قطب جنوب مریخ

برای دهه ها، دانشمندان سیاره شناسی به این فکر می کردند که چگونه این شکل گیری ممکن است، زیرا مدت ها اعتقاد بر این بود که این لایه بندی برای مدت طولانی پایدار نخواهد بود. اما در سال 2020، پیتر بولر، دانشمند تحقیقاتی در موسسه علوم سیاره ای و تیمی از محققان، دینامیک چگونگی شکل گیری زمین های پنیر سوئیسی مانند را کشف کردند: این به علت تغییر در شیب محوری مریخ بود که باعث تغییراتی در جو آن شد؛ فشاری که به طور متناوب یخ و یخ CO2 فراوری می کرد. آنها فقط توانستند نتیجه گیری نمایند که نرخ CO2 و ذخایر آب طی میلیون ها سال در مریخ حدود ده برابر بیشتر از چرخه های مداری مریخ است.

در یک مطالعه تازه، بولر توانست نحوه رشد و انقباض دیاکسید کربن منجمد و رسوبات آب را در بیش از 100 هزار چرخه سالی قطبی مریخ مدلسازی کند. این مدل به محققان یاری کرد تا چگونگی حرکت آب و دی اکسید کربن در مریخ در طول 510 هزار سال گذشته را مشخص نمایند.

بولر در بیانیه ای مطبوعاتی گفت: مریخ چرخه های صد هزار ساله ای را تجربه می نماید که در آن قطب هایش شرایط ها و فاصله های متفاوتی را در حال گردش به خورشید تجربه می نمایند. این تغییرات باعث می گردد که اندازه نور خورشید که به هر نوار عرض جغرافیایی می تابد، تغییر و در نتیجه دمای هر نوار نیز تغییر کند. یخ های آب در طول این چرخه ها از منطقه ها گرم تر به منطقه ها سردتر حرکت می نمایند.

ذخایر لایه ای یخ آب (H2O) و دی اکسید کربن (CO2) می تواند سابقه ای از تاریخ آب و هوای مریخ به دست دهد، چرا که کلاهک یخی قطب جنوب تنها مکانی در سیاره سرخ است که دی اکسید کربن منجمد در طول سال روی سطح آن باقی می ماند.

بولر گفت: این لایه بندی مهم است زیرا نشانه ای از نحوه حرکت آب و دی اکسید کربن در مریخ است. ضخامت لایه آب به ما می گوید که چه اندازه بخار آب در جو مریخ وجود داشته و چگونه بخار آب در سراسر سیاره حرکت نموده است. لایه های دی اکسید کربن به ما تاریخچه یخ زدگی جو بر روی سطح سیاره و در نتیجه ضخامت آن در گذشته را نشان می دهد.

بولر شرح داد که دانستن تاریخچه فشار اتمسفر مریخ و در دسترس بودن آب برای درک عملکرد اساسی آب و هوا و تاریخ ژئولوژیک، شیمیایی و شاید حتی بیولوژیکی مریخ بسیار مهم است.

5858

منبع: خبرآنلاین

به "عکس ، پنیر سوئیسی در قطب جنوب مریخ !" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عکس ، پنیر سوئیسی در قطب جنوب مریخ !"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید