جشنواره گل نرگس ظرفیتی مهم برای توسعه گردشگری خوزستان است
به گزارش وبلاگ کشتی گیران، استاندار خوزستان برگزاری جشنواره ملی گل نرگس را گامی مؤثر در راستای نشاط اجتماعی و تقویت بنیه پژوهشی دانست و بر شناساندن بیشتر این ظرفیت تأکید کرد.
به گزارش وبلاگ کشتی گیران به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان، غلامرضا شریعتی در جلسه آنالیز و هماهنگی موضوعات مرتبط با توسعه گردشگری استان که روز دوشنبه 4 آذر در محل سالن شهیدرجایی استانداری خوزستان برگزار گردید، با بیان این که اهمیت موضوع میراث فرهنگی و گردشگری بر کسی پوشیده نیست اضافه نمود: وجود بناهای تاریخی متعدد و ثبت جهانی باعث شده تا خوزستان از حیث گردشگری جزو استان های پیشرو باشد.
او ادامه داد: این در حالی است که آثار بسیار دیگری نیز در استان خوزستان دارای شرایط برای ثبت جهانی شدن هستند که از آن جمله می توان به بناهای تاریخی ایذه، محوطه تاریخی چگاسفلی، بافت تاریخی و سازه های آبی تاریخی دزفول اشاره نمود که همگی دارای قابلیت لازم برای قرار دریافت در فهرست آثار جهانی هستند و باید پیگیر آن بود.
استاندار خوزستان با اشاره به وجود ظرفیت های گردشگری آبی در خوزستان گفت: سدهای عظیم در کنار رودخانه های پرآب استان ظرفیت های غنی ای هستند که باید از سوی مسئولان مسئولان میراث فرهنگی مورد توجه قرار گیرند و در راستای توسعه هرچه بیشتر آن ها گام برداشت.
او در ادامه به وجود ظرفیت گل نرگس در شهرستان بهبهان اشاره نمود و اضافه نمود: گل نرگس در مناطق مختلفی از کشور کاشته می گردد اما عمده شهرت آن اختصاص به خوزستان و فارس دارد و از دیرباز در این مناطق کشت شده است.
شریعتی از ثبت ملی شدن گل نرگس بهبهان که در سالیان گذشته از سوی مسئولان میراث فرهنگی خوزستان انجام شد به عنوان اقدامی ارزشمند یاد کرد و اضافه نمود: در این راستا طی سالیان گذشته جشنواره گل نرگس بهبهان در این شهرستان برگزار گردید و پس از تجربیات پیروز در برگزاری این جشنواره در سطح استانی، سال جاری قرار است این جشنواره در سطح ملی برگزار گردد.
او اعلام کرد: حال که این جشنواره قرار است در سطح ملی برگزار گردد، مسئولان میراث فرهنگی استان باید با یاری فرماندار و شهردار شهرستان بهبهان همت نمایند تا این جشنواره جلوه و نمای ملی نیز به خود بگیرد و این گونه نباشد که فقط نام جشنواره از استانی به ملی تغییر کند؛ این به این معنا است که سال جاری کیفیت و شأنیت این جشنواره باید متفاوت از سال های گذشته باشد، چراکه گل نرگس بخشی از هویت بومی و محلی بهبهان و استان خوزستان است.
استاندار خوزستان تأکید کرد: برگزاری جشنواره ملی گل نرگس ممکن است گامی مؤثر در راستای نشاط اجتماعی و تقویت بنیه پژوهشی باشد و از این رو باید بیشتر شناسانده گردد.
او با اشاره به برگزاری پیروز جشنواره چای ترش قرمز در روستای علوه شهرستان کارون نیز مطرح نمود: کوشش اهالی روستای علوه در شناسناندن ظرفیت های گردشگری این روستا به روش های مختلف در کنار همت مسئولان محلی و نیز میراث فرهنگی استان، علوه را اکنون با گذشت یک سال به یک قطب گردشگری در خوزستان تبدیل نموده است تا جایی که سالانه تعداد بسیار زیادی گردشگر خارجی از کشورهای مختلف از این روستا و ظرفیت های آن از جمله صنایع دستی و چای ترش قرمز دیدن و با خرید آن ها به اقتصاد این منطقه نیز یاری می نمایند.
شریعتی با بیان این که کوشش مسئولان میراث فرهنگی و شناساندن ظرفیت ها از راه فضای مجازی اقدامی ارزشمند است، اضافه نمود: این اقدامات باعث ایجاد ثروت و ارزش اضافه نموده می گردد.
پرونده ثبت جهانی گل نرگس بهبهان در حال پیگیری است
در ادامه مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان نیز اظهار کرد: براساس برنامه ریزی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سال جاری برای برگزاری جشنواره ملی گل نرگس، سه استان دیگر شامل فارس، اصفهان و چهارمحال و بختیاری در کنار خوزستان به عنوان استان های تعیین انتخاب شدند.
سیدحکمت اله موسوی اضافه نمود: کوشش می کنیم تا این جشنواره در حد ملی و در شأن کشور و استان خوزستان برگزار گردد.
او اعلام کرد کرد: تاریخ پیشنهادی ما برای برگزاری این جشنواره با توجه به فصل برداشت گل نرگس و شرایط آب و هوا 11 تا 13 دی سال جاری است که این تاریخ همزمان با اهدای هشت هزار شاخه گل نرگس به آستان قدس رضوی همزمان می گردد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان یادآور شد: پرونده ثبت جهانی گل نرگس نیز به صورت همزمان در حال پیگیری است.
به گفته کارشناسان جهاد کشاورزی خوزستان 360 هکتار از زمین های بهبهان زیر کشت گل نرگس است که پیش بینی می گردد با توجه به افزایش سطح زیرکشت در سال جاری، 20 درصد افزایش برداشت گل نرگس را ببینیم.
در حوزه فراوری گل نرگس، استان فارس رتبه اول و استان خوزستان رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.
منبع: میراث آریا